Uitbetaling vakantiegeld UWV

Twijfels over de uitbetaling vakantiegeld UWV? Heeft u geen vakantiegeld van het UWV ontvangen? Dan is het verstandig om eerst het UWV te bellen en te vragen waarom het vakantiegeld nog niet uitbetaald is. Het kan namelijk verschillende redenen hebben.

Het vakantiegeld kan bijvoorbeeld pas in juni gestort worden in plaats van mei. Maar het is ook mogelijk dat u uw vakantiegeld over 12 maanden door het UWV is verspreid en u elke maand een deel van uw vakantiegeld uitbetaald krijgt. Dat in plaats van 1 keer per jaar.

Maar helaas kan het ook zo zijn dat er beslag gelegd is op de uitkering, waardoor het UWV of de gemeente uw vakantiegeld niet aan u mag uitbetalen. Ook is het mogelijk dat u een opeisbare schuld heeft aan de gemeente of het UWV zelf hebt te betalen.

Zo wordt het vakantiegeld niet aan u uitbetaald, maar wordt het ingehouden en direct verrekend met de oude schuld aan de gemeente of UWV. Daarom is het altijd raadzaam om de gemeente of het UWV om een schriftelijke bevestiging te vragen dat u uw vakantiegeld niet ontvangt.

Voor meer informatie over uitbetaling vakantiegeld UWV kun je het beste even de website van UWVbezwaarburo.nl bezoeken.